Suomen tutkimusinfrastruktuurien tietopankki on avattu

3.2.2016

Suomen tutkimusinfrastruktuurien tietopankki on avattu osoitteessa http://infrat.avointiede.fi. Uusi palvelu sisältää tietoa kansallisesti merkittävistä tutkimusinfrastruktuureista kuten tutkimusta tukevista välineistä, laitteistoista, aineistoista ja palveluista.

Tietopankki on suunnattu tutkijoille, tutkimusinfrastruktuuripalveluiden tarjoajille sekä niiden rahoittajille. Tietopankki pyrkii edistämään tutkimusinfrastruktuurien yhteiskäyttöä ja avoimuutta kuvailemalla ja esittelemällä tutkimusinfrastruktuureja ja niiden palveluita yhtenäisellä tavalla. Tällä hetkellä tietopankki sisältää perustiedot infrastruktuureista: vastuuorganisaatiot, palvelukuvaukset, elinkaari, avainsanat ja luokitukset, käyttöehtojen avoimuus sekä yhteystiedot. Tietopankin tiedot ovat suomeksi ja englanniksi.

Suomen Akatemia sekä opetus- ja kulttuuriministeriö aloittivat vuonna 2015 Avoin tiede ja tutkimus -hankkeessa Suomen tutkimusinfrastruktuurien tietopankin kehittämisen.

Lue lisää aiheesta Opetus- ja kulttuuriministeriön verkkouutisesta: http://www.minedu.fi/OPM/Verkkouutiset/2016/02/tutkimusinfrastruktuurit.html?lang=fi

Viimeksi muokattu 4.2.2016
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »