Merkittävä tutkijapalkinto akatemiaprofessori Seppo Ylä-Herttualalle

9.5.2016

Amerikan geeni- ja soluterapiayhdistys (American Society of Gene and Cell Therapy) on myöntänyt vuoden 2016 korkeimman tutkijapalkintonsa akatemiaprofessori Seppo Ylä-Herttualalle, jonka tutkimusryhmä toimii Itä-Suomen yliopiston A.I. Virtanen -instituutissa.

Ylä-Herttualan tutkimustyön merkittävimpinä rahoittajina ovat toimineet Suomen Akatemia, Euroopan Unioni, Sigrid Juséliuksen Säätiö, Sydäntutkimussäätiö sekä Kuopion yliopistollinen sairaala.

Merkittävä tunnustus suomalaiselle geeniterapiatutkimukselle

Outstanding Achievement Award -palkinto on merkittävin vuosittain jaettava geeniterapian alan palkinto ja se myönnettiin vasta toisen kerran eurooppalaiselle tutkijalle. Palkinnon perusteluissa todetaan professori Ylä-Herttualan merkittävä pitkäjänteinen työ geenihoitojen kehittämiseksi kansanterveyden kannalta keskeisten tautien, kuten sydän- ja verisuonitautien ja pahalaatuisten kasvainten hoitoon. Lisäksi tutkimuspalkinnon perusteluissa mainitaan merkittävät saavutukset uuden sukupolven geenikuljettimien suunnittelussa sekä geenilääkkeiden valmistusmenetelmien kehittämisessä. 

Lähde: Itä-Suomen yliopiston tiedote

Viimeksi muokattu 9.5.2016
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »