EN

Eurooppa taistelee ilmastonmuutosta vastaan yhteisin tavoittein

16.6.2016

Suomen Akatemia, Luonnonvarakeskus (Luke) ja maa- ja metsätalousministeriö tekevät yhteistyötä poikkitieteellisessä maatalouden, ruokaturvan ja ilmastonmuutoksen tutkimuksessa. Ne pyrkivät yhdessä vaikuttamaan tavoitteisiin, joiden mukaan kansallista tutkimusta rahoitetaan eurooppalaisen rahoittajien yhteenliittymän FACCE-JPI:n kautta.

FACCE-JPI ohjaa tutkimusrahoituksella tutkimusta siten, että se tukee kestävää maataloustuotantoa ja talouskasvua sekä edistää eurooppalaista biotaloutta ilmastonmuutoksen keskellä. Tutkimusrahoitus päätetään kansallisella tasolla, mutta tutkimustavoitteet ovat kansainvälisiä.

Suomen tavoite on tuoda eurooppalaiseen agrobisnekseen poikkitieteellistä ja kokonaisvaltaista biotalousajattelua. "Suomi voi tuoda mukaan esimerkin siitä, että metsä on biotalouden tuottoalusta samoin kuin pelto, ja että tutkimuksessa pystytään hyödyntämään tätä kokonaisvaltaisuutta", toteaa Luken tutkimusylijohtaja Johanna Buchert.

Lisätietoja

https://www.luke.fi/uutiset/eurooppa-taistelee-ilmastonmuutosta-vastaan-yhteisin-tavoittein-luke-mukana-maarittelemassa-biotalouden-tutkimustavoitteita/

Viimeksi muokattu 16.6.2016
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »