TJNK:n kysely tutkijoiden kokemasta häiritsevästä palautteesta

21.5.2015

Vielä ehdit vastata ja viestiä kyselystä verkostoissasi. Vastausaikaa on toukokuun loppuun.

Verkkokysely tutkijoiden asiantuntijaroolissaan kokemasta häirinnästä avattu

Minkälaista on esiintyä asiantuntijana julkisuudessa? Oletko saanut vihapostia? Kokenut häirintää? Uhkailua? Onko sinua painostettu vaikenemaan? Tai tiedätkö ketään häirinnän kohteeksi joutunutta?

Tutkija voi saada asiatonta palautetta esiintyessään julkisuudessa, jopa johtua vihapuheen kohteeksi. Asiantuntijoita ja heidän läheisiään voidaan uhkailla ja omaisuutta tuhota.

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) kerää tietoa tutkijoiden kokemasta häirinnästä silloin kun he esiintyvät asiantuntijoina julkisuudessa. Esiintymisellä tarkoitetaan esim. tietokirjan julkaisemista, seminaariesitelmien pitämistä, haastatteluiden antamista tai kirjoituksia lehdissä, blogeissa tai sosiaalisessa mediassa.

Millaisesta ilmiöstä on kyse?

TJNK toivoo, että verkkokysely selkeyttää ilmiötä ja sen laajuutta. Samalla TJNK muistuttaa, että verkkokysely ei koskaan ole aukoton eikä myöskään täytä tutkimuksen kriteerejä. Kyselyn tarkoituksena on saada parempi käsitys tutkijoiden saamasta asiattomasta palautteesta, ilmiön vakavuudesta ja yleisyydestä.

Verkkokysely toteutetaan anonyymisti. Lomake sulkeutuu 1.6.2015. Kyselyn tulokset julkaistaan syksyllä 2015.

Miten voit auttaa?

On tärkeää, että tieto kyselystä tavoittaa mahdollisimman laajan yleisön. Olethan ystävällinen ja levität tietoa kyselystä oman organisaatiosi sisällä, kollegoillesi sekä sosiaalisessa mediassa.

Linkki kyselyyn:  http://www.tjnk.fi/kysymme-hairinnasta

Seuraa keskustelua myös Facebookissa, www.facebook.com/tiedonjulk

Lisätietoja

  • Pääsihteeri Reetta Kettunen, p. 040 733 5935 tai sähköpostitse info(at)tjnk.fi

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) on opetus- ja kulttuuriministeriön asiatuntijaelin, joka seuraa tieteen, taiteen ja tekniikan eri alojen saavutuksia Suomessa ja ulkomailla sekä muun kansallisen ja kansainvälisen tiedon kehitystä.

Viimeksi muokattu 21.5.2015
Seuraa meitä:
FacebookTwitterYoutubeLinkedInSlideShare
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJA »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »