Turussa pohditaan ihmisen tietoisuuden mysteeriä

23.08.2013

Maanantaina 26.8 alkava kansainvälinen konferenssi kokoaa Turkuun yli 800 ihmisen tietoisuuteen perehtynyttä asiantuntijaa. Ihmisen tietoisuuden mysteeriä pidetään yhtenä tieteen suurimmista ratkaisemattomista kysymyksistä.

Logomossa 26–29.8. järjestettävän konferenssin pääteemana on aivot. Tietoisuuden mysteeriä tarkastellaan muun muassa nukutusaineiden aiheuttaman tajunnanmenetyksen tarjoamien tutkimusasetelmien avulla. Miten anestesialääkkeet aiheuttavat tiedottoman tilan? Miten anestesiauni eroaa normaalista unesta ja esimerkiksi koomasta ja vegetatiivisesta tilasta? Kokouksessa käsitellään laajasti myös muita aiheita, kuten tehohoitoa, ensihoitoa ja kivun hoitoa.

Konferenssin luennoitsijat ovat alojensa huippuasiantuntijoita ja Suomen Akatemian Ihmisen mieli -tutkimusohjelman tutkijoita. Puhujina ovat muun muassa tietoisuustutkija, professori Antti Revonsuo ja professorit Steven Laureys, Nicholas Franks ja Michael Alkire.

Professori Nicholas Franks Yhdysvalloista esitelmöi anestesia-aineiden molekyylitason vaikutusmekanismeista ja professori Michael Alkire kertoo modernien aivokuvantamistutkimusten merkityksestä tietoisuuden tilan selvittämisessä. Aivovammoihin liittyviä patologisia tietoisuuden tiloja tutkinut belgialaisprofessori Steven Laureys on havainnut, että osa tiedottomiksi luulluista potilaista onkin tajuissaan, mutta kykenemättömiä osoittamaan sitä.

Konferenssin verkkosivut ja ohjelma osoitteessa: http://congress.utu.fi/ssai2013/

Lisätietoa Ihmisen mieli -tutkimusohjelmasta: www.aka.fi/mieli

 

Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJASELOSTEET »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »