Suomalaisen tutkimuksen vaikuttavuus esillä Moskovassa

Suomen Akatemia on mukana Open Innovations Forum -messutapahtumassa Moskovassa 31.10.–2.11. Akatemia osallistuu opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämään keskusteluun, jonka aiheena on Uutta liiketoimintaa tiedosta ja tutkimuksesta. 

Keskustelun aiheina ovat koulutus, tutkimus ja innovointi. Suomen ja Venäjän tutkijat keskustelevat siitä, miten tutkimus luo innovaatioita ja liiketoimintaa esimerkiksi aivotutkimuksen ja kuvantamisen teknologioiden avulla tai energian ja materiaalien tutkimuksella. Keskustelussa pohditaan myös, miten maat voivat yhdessä kehittää rajat ylittävää liiketoimintaa. Tai miten Venäjän tutkimus- ja innovaatiojärjestelmän viimeaikaisia muutoksia voidaan hyödyntää? Ovatko tutkijat ja yritykset valmiita avoimiin innovaatioihin?

Keskustelun puheenjohtajana toimii Akatemian tutkimuksen ylijohtaja Marja Mararow ja osallistujina professorit Jero Ahola ja Jarmo Partanen Lappeenrannan  Teknillisestä yliopistosta, Risto Ilmoniemi Aalto-yliopistosta, Helge Lemmetyinen ja Oleg Okhotnikov  Tampereen teknillisestä yliopistosta sekä johtajat Sami Kalliokoski Metropolian ammattikorkeakoulusta, Mikael Paronen  Arcadan ammattikorkeakoulusta ja Marko Turpeinen Euroopan Innovaatio- ja teknologiainstituutin ICT Labsista.

Lisäksi Akatemia on esillä koko Suomen yhteisellä näyttelyosastolla kertoen toiminnastaan.  Tapahtumassa Suomen delegaatiota johtaa pääministeri Jyrki Katainen.

Lisää tapahtumasta

Valtioneuvoston tiedote

Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJASELOSTEET »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »