EN

American Historical Association palkitsi ulkomaisen tieteen akateemikon Alfred W. Crosbyn

(07.01.13)

Suomen Akatemian ulkomainen tieteen akateemikko Alfred W. Crosby sai Yhdysvaltojen historiallisen seuran (American Historical Association – AHA) myöntämän ”Award for Scholarly Distinction” -palkinnon elämäntyöstään historian tutkijana.

Teksasin yliopiston emeritusprofessori Crosby on työskennellyt kahdesti Bicentennial Fulbright-professorina Helsingin yliopistossa. Crosbyn tutkimusala eli Pohjois-Amerikan tutkimus on Helsingin yliopiston vanhin monitieteinen opintokokonaisuus. Samanlaisia ohjelmia on myös neljässä muussa Suomen yliopistossa, mutta vain Helsingissä ainetta voi opiskella täysimittaisesti. Bicentennial Fulbright -professuuri perustettiin vuonna 1976 Yhdysvaltain 200-vuotisjuhlan johdosta. Sen puitteissa joukko erittäin merkittäviä yhdysvaltalaisia humanistisen ja yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen edustajia on vieraillut vuoden kerrallaan Suomessa. Nykyinen professuurin haltija on professori Richard Stein Kentuckyn yliopistosta.

Suomessa on järjestetty monia kansainvälisiä konferensseja ja kokouksia ympäristöhistorian alalla ja professori Crosby on osallistunut niihin aktiivisesti.

Suomi on antanut paljon tunnustusta professori Crosbyn saavutuksille. Hän sai tieteen akateemikon arvonimen vuonna 1995. Akateemikon arvonimi voidaan myöntää vain erittäin ansioituneelle kotimaiselle tai ulkomaiselle tieteenharjoittajalle. Tällä hetkellä ulkomaisia tieteen akateemikkoja on 16.

Seuraa meitä:
FacebookSlideshareTwitterYoutube
VAIHDE 029 533 5000
KIRJAAMO 029 533 5049
FAKSI 029 533 5299
   
SÄHKÖPOSTI etunimi.sukunimi@aka.fi
AUKIOLO Arkisin 8.00-16.15
   
HENKILÖHAKU »
TIETOSUOJASELOSTEET »
YHTEYSTIEDOT JA LASKUTUS »
KYSYMYKSET JA PALAUTE »