Kuukauden tutkija

Tämän sivun jutuissa tutkijat kertovat omasta tutkimustyöstään, taustastaan ja myös tutkijan arjesta. Juttujen kautta voit tutustua tieteeseen tutkijan näkökulmasta.  
 
Miten tutkijat päätyvät tutkimaan jotakin tiettyä kohdetta, mikä herättää kiinnostuksen jotakin ilmiötä kohtaan? Nuorena syttyneestä kiinnostuksesta voi syntyä elämänmittainen työura. Tutkijat kertovat jutuissa omista kiinnostuksen kohteistaan, valinnoistaan ja reiteistään tutkijanuralle.

Tutkijat kertovat myös millaista on tehdä tutkimustyötä, mikä työssä on parasta ja toisaalta millaisia haasteita työssä on.


Esittelyssä kuukauden tutkija 

Tutkimuskohteena kalojen loiset (01.07.2014)

Akatemiatutkija Anssi Karvosen tutkimusryhmä on erikoistunut vesiekologiaan ja keskittyy kalojen loisiin. Mikä aiheessa kiinnostaa ja millaisia tuloksia on odotettavissa?


Aiemmat kuukauden tutkija -jutut

Tiedonjano ohjasi puheterapeutin tutkijaksi   (9.6.14 19:58)
Lasten varhainen kuulovian diagnosointi antaa paremmat edellytykset puhutun kielen kehitykselle. Mutta kuinka hyvin puhutun kielen taidot kehittyvät, kun taustalla on vaikea kuulovika? Taina Välimaan tutkimus tuottaa aiheesta uutta tietoa.
Pelisilmää, ennakointia ja tilannetajua   (28.4.14 16:16)
Tutkija Lauri Oksama kiinnostui siitä, kuinka Hornet-lentäjä pysyy mukana ilmataistelussa ja kuinka tämä pystyy lukemaan tutkaa. Nyt hän tutkii Maanpuolustuskorkeakoulussa inhimillisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat reaktioihin ja käyttäytymiseen.
Auringon hiukkassade vaikuttaa ilmakehään   (2.4.14 09:04)
Akatemiatutkija Annika Seppälä haluaa saada ilmastomalleihin niistä puuttuvan paikallisissa mittakaavoissa oleellisen tiedon – sen, miten Auringosta tulevat hiukkaset vaikuttavat ilmakehän kemialliseen koostumukseen.
Pohjoisten alkuperäiskansojen ainutlaatuisen suullisen kulttuurin tulkitsija   (6.3.14 18:53)
Akatemiatutkija Jarkko Niemi tutkii pohjoisten alkuperäiskansojen suullisia kulttuureja, jotka ovat olleet lähes tuntemattomia maailmalle 2000-luvun vaihteeseen asti. Hän on kerännyt poikkeuksellista aineistoa mm. läntisten nenetsien lauluperinteistä.
Mehiläisten superproteiini   (17.1.14 14:58)
Heli Havukainen tutkii mehiläisiä, tarkemmin sanottuna mehiläisissä tavattavaa vitellogeniini-proteiinia. Miksi? Tämä superproteiini vaikuttaa mehiläisten vastustuskykyyn ja pidentää mehiläisten elinikää.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > »

Tutustu myös näihin

  • LUMA Sanomat (klikkaa kuvaa):

  • LUOVA-verkkolehti (klikkaa kuvaa):  • MyScience (klikkaa kuvaa):