Kuukauden tutkija

Tämän sivun jutuissa tutkijat kertovat omasta tutkimustyöstään, taustastaan ja myös tutkijan arjesta. Juttujen kautta voit tutustua tieteeseen tutkijan näkökulmasta.  
 
Miten tutkijat päätyvät tutkimaan jotakin tiettyä kohdetta, mikä herättää kiinnostuksen jotakin ilmiötä kohtaan? Nuorena syttyneestä kiinnostuksesta voi syntyä elämänmittainen työura. Tutkijat kertovat jutuissa omista kiinnostuksen kohteistaan, valinnoistaan ja reiteistään tutkijanuralle.

Tutkijat kertovat myös millaista on tehdä tutkimustyötä, mikä työssä on parasta ja toisaalta millaisia haasteita työssä on.


Esittelyssä kuukauden tutkija 

Merelliset pienhiukkaset hillitsevät ilmaston lämpenemistä (09.09.2014)

Akatemiatutkija Hannele Korhonen Ilmatieteen tutkii merellisiä pienhiukkasia. Viisivuotisessa tutkimusprojektissa tarkoituksena on parantaa arviota pienhiukkasten ilmastoa viilentävästä vaikutuksesta ja siten tarkentaa tulevaisuuden ilmastoennusteita.


Aiemmat kuukauden tutkija -jutut

Tutkija etsii uusia hoitomuotoja keliakiaan   (22.7.14 10:35)
Katri Kaukinen Tampereen yliopistosta ja Tampereen yliopistollisesta sairaalasta tutkii ravinnon vehnän, ohran ja rukiin sisältämän gluteenin aiheuttamaa tautitaakkaa potilaan, yhteiskunnan ja terveydenhuollon näkökulmasta.
Tutkimuskohteena kalojen loiset   (30.6.14 13:30)
Akatemiatutkija Anssi Karvosen tutkimusryhmä on erikoistunut vesiekologiaan ja keskittyy kalojen loisiin. Mikä aiheessa kiinnostaa ja millaisia tuloksia on odotettavissa?
Tiedonjano ohjasi puheterapeutin tutkijaksi   (9.6.14 19:58)
Lasten varhainen kuulovian diagnosointi antaa paremmat edellytykset puhutun kielen kehitykselle. Mutta kuinka hyvin puhutun kielen taidot kehittyvät, kun taustalla on vaikea kuulovika? Taina Välimaan tutkimus tuottaa aiheesta uutta tietoa.
Pelisilmää, ennakointia ja tilannetajua   (28.4.14 16:16)
Tutkija Lauri Oksama kiinnostui siitä, kuinka Hornet-lentäjä pysyy mukana ilmataistelussa ja kuinka tämä pystyy lukemaan tutkaa. Nyt hän tutkii Maanpuolustuskorkeakoulussa inhimillisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat reaktioihin ja käyttäytymiseen.
Auringon hiukkassade vaikuttaa ilmakehään   (2.4.14 09:04)
Akatemiatutkija Annika Seppälä haluaa saada ilmastomalleihin niistä puuttuvan paikallisissa mittakaavoissa oleellisen tiedon – sen, miten Auringosta tulevat hiukkaset vaikuttavat ilmakehän kemialliseen koostumukseen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > »

Tutustu myös näihin

  • LUMA Sanomat (klikkaa kuvaa):

  • LUOVA-verkkolehti (klikkaa kuvaa):  • MyScience (klikkaa kuvaa):