Nettivinkkejä


Vinkkejä muista kiinnostavista sivustoista opiskelijoille, opettajille ja muille kiinnostuneille 
 

Testaa älykkyytesi!
Verkosta löytyy runsaasti erilaisia testejä ja pelejä, joiden avulla voit mitata kykyjäsi joko vakavasti tai vähemmän vakavasti.

Blogilista
Uusin tieto on usein blogeissa. Blogilistalta löytyy runsaasti eri kirjoittajien tiedettä käsitteleviä blogeja.

Hiilipuu.fi
Seuraa Hyytiälän Hiilipuun toimintaa reaaliaikaisesti verkossa. Tsekkaa Helsingin yliopiston tutkijoiden uusi verkkosovellus. Hiilipuu.fi-sivustolla on myös paljon kiinnostavaa lisätietoa mm. hiilen kierrosta ja auringon säteilystä.

Kielen kannoilla -blogi
Suomen Akatemian Englannin kielen vaihtelun, kontaktien ja muutoksen tutkimusyksikön (VARIENGin) jäsenten ja vierailijoiden blogi, jossa on englannin kieleen liittyviä mietteitä.

Verkkopelejä listattuna Makupalat.fi-sivustolla
Sivustolle on kerätty erilaisia verkosta löytyviä pelejä. Mukana myös Tietysti.fi:n Löytöretki tieteeseen -verkkopeli.

Kerhokeskus - Koulutyön tuki ry
Kerhokeskus järjestää monenlaista toimintaa sekä opettajille että oppilaille.

LUMA
Helsingin yliopiston LUMA-keskus tukee lasten ja nuorten luonnontieteellistä, matemaattista ja teknologista harrastuneisuutta järjestämällä kerhoja, kilpailuja, kursseja, leirejä, teemapäiviä ja muita tapahtumia.

MyScience
LUMA-keskuksen julkaisema englanninkielinen verkkolehti tavoittelee luonnontieteistä, matematiikasta ja teknologiasta kiinnostuneita nuoria ympäri maailman.

LUOVA
LUOVA on Helsingin yliopiston LUMA-keskuksen ylläpitämä nuorten luonnontiedeverkkolehti.

JIPPO
JIPPO on lasten luonnontieteellinen verkkolehti, jonka tavoitteena on herättää lasten kiinnostusta tieteitä kohtaan. JIPPO tarjoaa luonnontieteistä ja matematiikasta innostuneille lapsille erilaisia aktiviteetteja.

Lääkekasvatus.fi
Erityisesti peruskoulun opettajille suunnattu verkkosivusto, joka antaa tietoja ja ideoita koulujen lääkekasvatusta varten. Sivut sisältävät runsaasti tietoa lääkkeiden oikeasta käytöstä, joten ne ovat hyödylliset myös muillekin.

Suomen luontoa ja lajistoa - luontoportti.fi

Palvelu tutustuttaa kasveihin, perhosiin, lintuihin ja kaloihin. Sivuston helmiä ovat ainutlaatuiset tunnistustyökalut. Niiden avulla vieraiden lajien tunnistaminen on paitsi helppoa, myös hauskaa.

Tiedeopetusyhdistys ry
Tiedeopetusyhdistys edistää kokeelliseen tutkimukseen perustuvaa luonnontieteiden ja matematiikan opetusta.

Science in School
Science in School on erityisesti opettajille ja koululaisille suunnattu lehti, jota voi lukea verkossa, mutta myös tilata paperiversiona. Lehdessä on tutkijoiden kirjoittamia kansantajuisia artikkeleita yli kahdellakymmellä kielellä.

Research.fi
Research.fi-verkkosivut sisältävät tilastoja sekä muuta Suomen tiedettä ja teknologiaa kuvaavaa tietoa. Palvelussa on myös linkkejä syventävään taustatietoon:  julkaisuihin, asiakirjoihin sekä tietokantoihin.

Eurobarometri tieteestä 2010
Eurobarometri on tutkimus, jossa selvitetään eurooppalaisten suhtautumista tieteeseen ja teknologiaan. Tutustu raporttiin. 

Lasten ja nuorten käsityksiä tieteestä ja tutkijoista (pdf)
Helsingin yliopiston Koulutuksen arviointikeskus on laatinut raportin lasten ja nuorten käsityksistä tieteestä ja tutkijoista.

EU:n raportti tiedekasvatuksesta
Ranskan entinen pääministeri ja eurokansanedustaja Michel Rocard on laatinut raportin tiedekasvatuksen tilasta ja tavoitteista Euroopassa.

Tutustu myös yliopistojen sekä tiedekeskusten tapahtumiin. 
Vinkkejä kiinnostavista verkosta löytyvistä tiedelehdistä löydät tämän sivuston Kotimaisia tiedelehtiä ja -palveluita sekä Tiedeuutisia maailmalta -osioista.

Tutustu myös näihin

  • LUMA Sanomat (klikkaa kuvaa):

  • LUOVA-verkkolehti (klikkaa kuvaa):  • MyScience (klikkaa kuvaa):